A 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi tanévnyitóján indult útnak a „Levelek a jövőnek” elnevezésű kezdeményezés. Ennek keretében mostantól online felületünkön keresztül is lehet üzenni a jövő Semmelweis Polgárainak. A jubileumi év során összegyűlt leveleket az egyetem 300. születésnapján, 2069-ben olvashatják majd utódaink.
A 2019/2020-as jubileumi tanévnyitón indult útjára a „Levelek a jövőnek” elnevezésű program, amelynek keretében bárki küldhet üzenetet 2069-be, a majdani Semmelweis Polgároknak. Míg kezdetben a jubileum különböző rendezvényein elhelyezett gyűjtőládákba várták a leveleket, mostantól – a járvány okozta helyzethez igazodva – immár az alább található, erre a célra létrehozott üzenetküldő felületen lehet küldeni a jövőnek szánt gondolatokat, egészen 2021. május 31-ig.
 
A leveleket mintegy 50 éven át időkapszulában fogja őrizni a Semmelweis Egyetem, az üzenetekkel – terveink szerint – 2069-ben, az intézmény 300. születésnapján ismerkedhetnek meg a jövendőbeli Semmelweis Polgárok.
 

A levelek beküldése 05.31-én lezárult.

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.