Szeles, őszies időben folytatódott az emléktúra sorozat, melynek 2020. október 17-ei útvonala a Budai-hegyekbe vezette a Semmelweis Egyetem túrázóit. Az újabb 25 km-es táv teljesítését követően három kitartó résztvevő átvehette a jubileumi emléklapot, mely az egyes túrákon összesen 250 km-t teljesítők érdemelnek ki.

Szemerkélő esőben került sor a Semmelweis Egyetem 250. jubileuma tiszteletére meghirdetett emléktúra sorozat következő állomására. A Piliscsaba-Nagyszénás-Zsíroshegy-Hűvösvölgy útvonalon vágott neki a csapat az aznapi 25 km-es táv teljesítésének. 

Kicsit ázva-fázva, mégis jó hangulatban gyűrtük le a 25 kilométert – mondta Várszegi Kornélia, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont igazgatója a túráról. A jó hangulatról a lelkes résztvevők, jelenlegi és volt hallgatók, dolgozók gondoskodtak. Hozzátette, hogy a megérdemelt okleveleket is átadták a 250-es jubileumra kitűzött célt elsőként elérőknek, teljesítőknek, dr. Mércz Ágnesnek, Kiss Enikőnek és Szentgyörgyi Hajnalnak. A jubileumi emléktúrasorozat 2021 tavaszán folytatódik. További részletek a Testnevelési és Sportközpont honlapján érhetők el. 

Vas Dóra
Fotók: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.