A Testnevelési és Sportközpont az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából egész évben számos szabadidős és versenysport lehetőséget kínál az egyetem hallgatóinak és dolgozóinak. A programsorozat részeként gyorsasági falmászó versenyen is kipróbálhatják magukat a hallgatók és munkatársak egyaránt június 15. és augusztus 30. között a balatonfüredi kalandparkban.

A  jubileumi programsorozat részeként a Balatonfüredi Extrém Kalandparkban meghirdetett gyorsasági falmászó versenyre amatőr és profi kategóriában lehet jelentkezni. Mindenkinek két gyakorló és egy mért mászásra van lehetősége a lefoglalt időponttól számított fél órás időkeretben, a harmadik mászás ideje számít bele a versenybe – ismertette Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója. Hozzátette: a mért időeredményű mászásról videofelvétel készül, ami megjelenik az Extrém kalandpark facebook oldalán, ez mutatja a verseny hivatalos állását. A mászás gyorsasági függőleges rekord falon (15,5 méter) történik, ahol két különböző utat alakítottak ki a világkupa versenyek hivatalos fogásain, az amatőr kategóriában extra fogásokkal kiegészítve.

Az eredményhirdetés szeptemberben lesz, minden, az útvonalat teljesítő versenyző oklevelet kap. További részletek a nevezésről erre a linkre kattintva érhetők el.

Bódi Bernadett
Fotó forrása (illusztráció): pixabay

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.