Az Év Nőgyógyásza díjat vehetett át dr. Csibi Noémi, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének klinikai szakorvosa egy női portál olvasóinak szavazatai alapján. Dr. Csibi Noémi 2014 óta dolgozik a klinikán, szakterülete az endometriózis és a minimál invazív sebészet.

A díjat egy kifejezetten nőknek szóló weboldal hívta életre 2018-ban, hogy ezzel is segítsen olyan szülészt, nőgyógyászt találni az érintetteknek, akiben szakmailag és emberileg megbíznak. A jelöltek listája a pácienseik javaslatai, ajánlásai által áll össze, majd az így kiválasztott nőgyógyászok közül szintén közönségszavazással dől el a nyertes személye.

Az idén díjazott dr. Csibi Noémi, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének klinika szakorvosa 2013-ban szerzett orvosi diplomát az egyetemen, 2014 óta dolgozik a klinikán. Negyedéves orvostanhallgatóként kezdett érdeklődni a szülészet-nőgyógyászat iránt, a közeljövő egyik célja számára a PhD-fokozat megszerzése.

„Szakterületem az endometriózis kezelése, melynek célja a betegeim fájdalmainak csökkentése, ezáltal életminőségük javítása, valamint a meddőség kezelése, a kívánt gyermekvállalás elérése, illetve a minimál invazív sebészet” – ismertette a szakorvos. Az endometriózis legtöbb esetben a fogamzóképes korú nők betegsége, körülbelül 10-15 százalékuk érintett. Dr. Csibi Noémi legfőbb célja, hogy a betegeinek megtalálja azt a legoptimálisabb kezelési alternatívát, amellyel a páciensek teljes értékű életet tudnak élni, ez lehet műtét, vagy egyéb gyógyszeres terápia.

Az év nőgyógyásza versenyben a pályázók jelölése 2019. november és 2020. február között zajlott. A páciensek egy rövid történettel nevezhették kedvenc nőgyógyászukat, és ezt követően indult el a közönségszavazás a Facebookon és a LinkedInen keresztül. A pályázatra összesen 75 szakorvost jelöltek az ország különböző pontjairól.

A femiramis.hu portál által létrehozott díjat dr. Virágh Gabriella, az elismerést támogató Adexilis Hungary Kft. szakértő orvosa adta át.

Szűcs Borbála
Fotó: Gál Bettina – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.