A Semmelweis Egyetem 250 éves jubileuma alkalmából díszes emléklapot bocsátott ki a Magyar Posta, mely Semmelweis Ignácot, valamint az egyetemi jogart és a jubileumi logót is ábrázolja. A 2000 példányban nyomtatott emléklap a www.posta.hu oldalon is megvásárolható.

Emléklap kibocsátásával köszönti a 250 éves Semmelweis Egyetemet a Magyar Posta. A díszes folder az alkalomra készült emlékív mellett tartalmazza az 1987-ben kibocsátott, „Az orvostudomány úttörői” bélyegsor Semmelweis Ignácot ábrázoló címletét is. A folder és az emlékív Baksa Balázs tervei alapján, kétezer példányban az ANY Biztonsági Nyomdában készült. 

Galéria

4kép

Tájékoztatójában a Posta rámutat, hogy a Semmelweis Egyetem Magyarország legrégebbi, ma is működő orvos- és gyógyszerészképző intézménye, mely szakegyetemként egyedülálló helyet foglal el a magyar egészségtudományi felsőoktatásban. Három fő tevékenysége az oktatás, kutatás és gyógyítás, és e hármas egység teszi nemzetközileg is elismert tudásközponttá.

A Posta által kibocsátott emlékíven az egyetemi jogar hátterében a központi épület külső homlokzata látható. A folder grafikai terve a Semmelweis Egyetem belsőépítészeti ornamentikáinak és műtárgyainak felhasználásával készült. Belül az első oldalon az orvosi kar alapítója, Mária Terézia látható, alatta az orvosi kar korabeli pecsétnyomója. Jobboldalon, az emlékív mellett Semmelweis Ignác alakja jelenik meg, melyet Than Mór festményéből helyezett át a tervezőművész az egyetem környezetébe. A bélyegző a Semmelweis Egyetem jubileumi logójának felhasználásával készült.

Az újdonság 2020. március 17-én jelent meg és megvásárolható a Posta weboldalán keresztül, a megjelenéskori ára 3.300 Ft.

Forrás: Magyar Posta
Deme Tamás

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.