2020. március 23-án kezdetét veszi a távoktatás a Semmelweis Egyetemen a korábbi rektori utasításnak megjelenően. A közép-európai idő szerinti eredeti órarend lesz érvényben minden karon és évfolyamon.

Az oktatási szervezeti egységek 2020. március 20-án 18 óráig állítják össze a tanmenetüket, melyet egyrészt saját honlapjukon, másrészt lehetőség szerint az egyetemi e-learning rendszeren tesznek közzé – olvasható egyebek mellett a távoktatás menetéről készített, dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes és dr. Kiss Levente, az Oktatásfejlesztés, -módszertani és -szervezési Központ (OMSZK) igazgatója által jegyzett, oktatóknak és hallgatóknak szóló tájékoztatóban.

A korábbi rektori utasítás szerint 2020. március 23-án indul a távoktatás az egyetemen az eredeti órarend (közép-európai idő szerint) lesz érvényben minden karon és minden évfolyamon. Az oktatási szervezeti egységek feladata, hogy történjen meg minden hátralévő tananyag oktatása, ami távoktatás formájában megoldható, és minden kötelezően tervezett számonkérés is valósuljon meg. Az évközi számonkérés és vizsgáztatás, szakdolgozatvédés a „Zoom” rendszer használatával valósul meg, mely folyamatosan integrálódik az egyetemi e-learning rendszerbe. Az ilyen formában nem megoldható gyakorlati órákat a veszélyhelyzet feloldását követően be kell pótolni.

Az OMSZK honlapján a tájékoztató mellett részletes leírás található a technikai tudnivalókról és a Zoom rendszer telepítéséről.

Korábbi cikkünk az egyetemen bevezetett Zoom rendszerről ide kattintva olvasható.  

Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem