Az Instruktor Öntevékeny Csoport és a Hallgatói Önkormányzat a 250-es jubileumi évben nagyszabású bállal készült a hallgatók számára. Az esemény tiszteletére arany és kék színekbe öltözött Nagyvárad téri Elméleti Tömbben közel 520 hallgató ünnepelt együtt. A rendezvényt az egyetem rektora, az est fővédnöke, dr. Merkely Béla nyitotta meg, ezt követően az egyetem hallgatóinak ének, tánc és szavaló produkciói következtek.

Dr. Merkely Béla rektor köszöntőjében úgy fogalmazott: a jubileumi év rendezvényei között ez a mostani bál különleges helyet foglal el, amely közös szórakozási lehetőséget nyújt a hallgatóknak és az oktatóknak. A rektor úgy vélte, az elmúlt 250 év tradíciója kötelez minket és egyúttal irányt mutat a következő 250 évre is. Köszönetét fejezte ki a bál megszervezéséért az Instruktor Öntevékeny Csoportnak, valamint a Hallgatói Önkormányzatnak.

A megnyitó ünnepség részeként az egyetem hallgatóinak ének, szavaló és tánc produkciói következtek. Somfalvi Beáta ötödéves ÁOK hallgató és dr. Saláta József, a Fogpótlástani Klinika orvosának latin-amerikai táncbemutatójával indult az este. A páros kilenc éve táncol együtt, négyszeres országos, nyolcszoros kerületi bajnokok, U21-es kategóriában magyar bajnoki negyedik helyezettek. Az ő produkciójukat követte a negyedéves ÁOK hallgató, Király Anna, aki egy József Attila verset szavalt el, majd a Semmelweis Kórus fellépése következett.

A svédasztalos vacsorát követően a Brass Dance zenélt, a bált keringő tánccal nyitották meg. Az este további részében a hangulatról a The Carbonfools és dj-k gondoskodtak.

A több hónapos szervezésben közel 200 instruktor és HÖK-ös hallgató vett részt.

Bódi Bernadett
Fotó: Dimény András

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.