A Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET) aulájába belépve rögtön egyfajta „szabadság élmény” fog el – mondja dr. Semsey Gábor, az Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézetének adjunktusa. Ez a tágas tér az újonnan beszerzett csocsó és pingpongasztalokkal, valamint a kényelmes babzsákfotelekkel igazi közösségi térré vált – mutat körbe. Mint meséli, egy-egy pingpong meccs alkalmával más intézetek munkatársaival is találkozik, így szakmai kapcsolatok szövődnek, a büfé előtti üldögélésre, beszélgetésre alkalmas részt pedig kimondottan kedveli, sokszor itt születnek a legjobb szakmai öletek. Előfordult olyan is, hogy itt, vagy a babzsákokon tartottunk megbeszéléseket – fűzte hozzá. „A sok munka közben, ha egy kis mozgásra, levegőváltozásra vágyom, akkor lejövök ide az aulába, teszek egy kört, nézem ezt a szép színes üvegfalat vagy pihenek egyet a babzsákokon. Mindig jó hatással van rám ennek a térnek a tágassága” – fogalmazott. Az adjunktus megosztotta azt is, hogy néha a gyerekei is meglátogatják itt, sőt nem egyszer családi pingpong csatákat is vívtak az aulában. Ilyen értelemben igazi gyerekbarát munkahellyé vált a NET– vélte dr. Semsey Gábor.

Galéria

4kép

Dr. Semsey Gábor 2007 óta dolgozik a Mentálhigiéné Intézet oktatójaként. A képzések keretében a többi között pszichodráma önismereti csoportot vezet, tanít segítő beszélgetést, ami az  intézet több képzésének is egyik kulcstárgya, valamint projektmenedzsmentet is, elsősorban mentálhigiénés hallgatóknak.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

Cikksorozatunkban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket. Az alapítás 250. jubileuma alkalmából indított sorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 honlapon.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.