Ez egy olyan épület volt, amit annak idején mindenki szeretett volna megszerezni magának – emlékszik vissza dr. Sinkó Eszter, aki az egész felújítást levezényelte. „A mai napig nagyon büszke vagyok az épületre” – fogalmazott. Tulajdonképpen a teljes Menedzserképző Központ nagyon közel áll a szívéhez, de kedvenc helyéül az előadótermet választotta, ami jól kifejezi a központ filozófiáját. Mint mondta, eredetileg ez is a klasszikus dobogós, lépcsőzetes forma szerint épült volna, ám a központ igazgatójának, dr. Szócska Miklósnak Amerikában látott tapasztalatait felhasználva végül az amfiteátrum jellegű elrendezés mellett döntöttek, ahol nincs oktatói pult sem, ezzel is kifejezve az oktatásukra jellemző interaktivitást.

A modern technikával felszerelt terem azért is fontos dr. Sinkó Eszter számára, mert lehetővé teszi, hogy közvetlen kapcsolatot tudjanak kialakítani a hallgatókkal az oktatás során. Az első félévben Az egészségügyi rendszerek elemzése című tárgyat oktatja itt, amit – mint mondta – nagyon élvez, hiszen a felnőtt képzésben másképpen kell viselkednie az oktatónak is, illetve a hallgatók is másfajta tudás háttérrel rendelkeznek, ez mindig kihívást jelent számára – fogalmazott. A terem érdekessége az a „hallgatói fal”, ami egymás könnyebb megismerését szolgálja; mindenkiről ki van téve egy fénykép és mellé néhány fontosabb információ róla – mesélte.

Galéria

4kép

Az első évfolyam elindított egy hagyományt, amit aztán a továbbiak is követtek, mégpedig, hogy megajándékozzák a központot. Sok értékes és kreatív ajándékkal lepték már meg a Menedzserképzőt, közülük dr. Sinkó Eszter kiemelte a 2006-os évfolyam kézlenyomataival díszített bronz plakettet, ami a lépcsőház falát díszíti. 

Dr. Sinkó Eszter harmadikként lépett be a Menedzserképző Központ életébe, benne volt az úgynevezett „tanári magcsoportban”, részt vett a teljes képzés kidolgozásában. Mint elmondta, a központ hivatalosan 1995-ben alakult meg, nagy siker övezte a hallgatók körében az általuk kidolgozott oktatási módszertant. 

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

Az Én egyetemem sorozatban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg kedvenc egyetemi helyüket. Az egyetem alapításának 250. jubileuma alkalmából indított cikksorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 jubileumi honlapon.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.