Kovács Katalin, a Fogorvostudományi Kar Dékáni Hivatalának titkárságvezetője 1987 óta dolgozik a Semmelweis Egyetemen. Először a Gyógyszerésztudományi Kar munkatársa volt, ám csaknem 20 éve már a FOK Dékáni Hivatalának titkársági feladatait látja el. Mint azt viccesen megjegyezte, az idő múlását a dékánok számában méri: jelenlegi vezetője a nyolcadik dékán, akinek a vezetése alatt dolgozik. Elmondása szerint kedveli munkája sokszínűséget, a napi kihívásokat. Hozzátette, hogy szereti kontroll alatt tartani a munkafolyamatokat, kínosan ügyel például a határidők betartására. A több mint 30 évre visszatekintve a legnagyobb nehézségnek a papír alapú ügyintézésről az elektronikusra való átállást említette, mert így – bár sok szempontból lett egyszerűbb a munka – egyre gyorsabban kell elvégezni a feladatokat, rövidülnek a határidők.

Hangsúlyozta, hogy az itt töltött idő alatt rengeteget tanult a felsőoktatásról és az egészségügyről egyaránt, és nagyon sok olyan emberrel találkozott vagy dolgozhatott együtt, akiket nagyra becsül. Természetesen barátságok is kialakultak az évek során – tette hozzá, és elmondta, hogy egy igazán mély barátságot is a munkahelyének köszönhet, amiért nagyon hálás. A titkárságvezető elárulta, hogy – bár ideje jelentős részét az asztalánál tölti – a FOK Dékáni Hivatal konyhája azért fontos helyszín számára, mert itt az iroda munkatársai akár mindannyian egyszerre le tudnak ülni. Ezért, ha tehetik, reggelente együtt szoktak kávézni, ami sokat segít a közösségépítésben. Kovács Katalin szerint az, hogy a munkatársak jó kapcsolatot ápoljanak egymással, ugyanannyira fontos, mint az, hogy szeressék a munkájukat.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Cikksorozatunkban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket. Az alapítás 250. jubileuma alkalmából indított sorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 honlapon.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.