A háromnapos egyetemi Orvos-, Fogorvos- és Gyógyszerésztudományi Diákköri Konferencia ünnepélyes díjátadóján több mint 200 előadást jutalmaztak első, második, harmadik díjjal, továbbá kiosztották a szakmai társaságok különdíjait és kihirdették a gyakorlati versenyek eredményét is.

A díjak átadása előtt dr. Szijártó Attila, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) elnöke emlékeztetett, hogy az idei TDK-n 384 előadás hangzott el több mint negyven szekcióban. Kiemelte, hogy évről évre egyre több önként jelentkező van, aki meghallgatja a társai tudományos eredményeit és nagyon releváns kérdéseket tesz fel. Emellett minden szekció bizottsági tagjaitól azt a visszajelzést kapta, hogy kiváló tudományos minőséget képviselő előadásokat hallhattak. A díjazottak teljes listája a TDT honlapján megtekinthető. 

Galéria

8kép

Az idei egyetemi TDK-konferencián 91 előadás végzett az első helyen, második helyezésért járó díjat 68-an vehettek át, míg 52 3. helyezett lett. Kiosztották ezek mellett a szakmai társaságok különdíjait, továbbá a kongresszussal egy időben tartott három gyakorlati verseny (Sebészeti Manuális Verseny, Kabay János Gyógyszerészeti Gyakorlati Verseny, Bánóczy Jolán Gyakorlati Fogorvostanhallgatói Verseny) elismeréseit. Az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára – mely idén április 23-26 között lesz Debrecenben – 71 előadást jelöltek és további 38-at javasoltak. 

A TDK-konferencia megnyitójáról szóló korábbi tudósításunk ide kattintva olvasható.

Bódi Bernadett, Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.