Az érdeklődőket egész nap oktatással kapcsolatos tájékoztatók, filmvetítés és nyitott laborok várták az Egészségtudományi Kar (ETK) nyílt napján, ahol a kar valamennyi szakiránya, specializációja és mesterképzése bemutatkozott, köztük a szeptemberben újonnan induló hang-, beszéd- és nyelésterapeuta szakirány.

Az alap- és mesterképzéseket az adott képzésekben részt vevő oktatók mutatták be az érdeklődőknek, akik a tájékoztatók után feltehették a speciálisan a szakiránnyal kapcsolatos kérdéseiket az oktatók számára. A programsorozat egyik fő pontja a délelőtti kérdezz-felelek fórum volt, ahol a résztvevők a felvételivel, tanulmányi ügyekkel és az oktatással kapcsolatos kérdéseikre kaphattak választ. Az ETK munkatársai emellett a munka- és karrierlehetőségekről, külföldi tanulmányokról, a kollégiumi elhelyezésről, az ösztöndíjakról, és a hallgatói életről, valamint a kari könyvtár alapfunkcióiról és szolgáltatásairól is tájékoztatást adtak a hallgatóságnak. A felvételizők megismerkedhettek a Kavics Junior Programmal is, melynek egyik kiemelt célja, hogy segítse az egészségtudományi képzést választó középiskolásokat.

Galéria

8kép

A látogatók betekinthettek a klinikai és szülészeti szimulációs laborokba is, ahol az élethű koraszülött, gyermek és felnőtt szimulátorok mellett a legnagyobb érdeklődést a szülészeti szimulációs baba váltotta ki. Az élettan laborban a felvételi előtt állók megismerkedhettek a Morfológiai és Fiziológiai Tanszék alapozó tantárgyaival (biológia, élettan, anatómia, kémia). Az ETK nyílt napjára az ország minden régiójából több mint nyolcszázan érkeztek, akik közül – a korábbi évekhez hasonlóan – a legtöbben a dietetikus, gyógytornász, szülésznő és védőnő szakirányról érdeklődtek.

A nyílt napon újdonságként folyamatosan vetítették a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) egészségügyi szakmákat bemutató kisfilmjeit. A felvételivel kapcsolatos tudnivalókról a kar honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.