Az egyes szakokhoz kapcsolódó demonstrációs és szimulációs termekben, laborokban, kérdezz-felelek fórumon és a kar oktatói által tartott bemutatókon tájékozódhattak az Egészségtudományi Kar (ETK) képzéseiről a nyílt napra ellátogató érdeklődők. Az ország minden tájáról érkező középiskolások körében elsősorban a dietetikus, a szülésznő, és a gyógytornász szakok voltak népszerűek. A rendezvényen bemutatták az ápolás és betegellátás, az egészségügyi gondozás és prevenció, az orvosi diagnosztikai analitikus, valamint az egészségügyi szervező szakok tíz szakirányát, illetve specializációját, valamint a kar mesterképzéseit is.

Sok érdeklődőt vonzott az Ápolástan Tanszék programja, ahol felnőtt és gyermek demonstrációs babákon végezhettek el szívhang-vizsgálatot, pulzustapintást és az egyéb életfunkciók megállapítását, valamint koraszülött bábut is tarthattak a kezükben.  A szülészeti laborban a szülés szimulálására, illetve az anyai és magzati paraméterek monitorozására is alkalmas szimulátort is meg lehetett nézni. Magyarországon csak az ETK-n található ilyen eszköz, mely a legkorszerűbb szülészeti képzést teszi lehetővé. Az élettan laborban a Morfológiai és Fiziológiai Tanszék alapozó tantárgyaiból – biológia, élettan, anatómia – kaphattak ízelítőt a diákok. Számos egyéb látványos program mellett a dietetikus szakirány tankonyhájába is betekinthettek a nyílt nap látogatói.

A kérdezz-felelek fórumon a tanulmányokkal és a felvételi menetével kapcsolatban hangzottak el hasznos információk, a jövendőbeli hallgatók pedig személyesen tehették fel kérdéseiket. A nyílt napon a munka- és karrierlehetőségekről, a külföldi tanulmányokról, a kollégiumi elhelyezésről, az ösztöndíjakról és a hallgatói életről is tájékoztatást kaphattak a diákok.

Az ETK képzéskínálatában újdonságként elindult az egészségügyi tanár mesterképzés, valamint az angol nyelvű egészségturizmus-szervező specializáció nappali képzés.  A felvételivel kapcsolatos tudnivalókról a kar honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

12kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.