RS27868_KA-20150130-IMG_0562-etk-nyilt-nap-scrTöbb mint nyolcszáz diák vett részt az Egészségtudományi Kar nyílt napján. Az egyes szakokat és szakirányokat laborokban, demonstrátori tantermekben ismertették, ahol a leendő egyetemisták a szakmai előadások mellett gyakorlati bemutatókon is részt vehettek, kérdéseiket pedig az oktatóknak és a jelenlegi hallgatóknak tehették fel. Legtöbben a felvételi követelményekre, a kreditrendszerre, a hallgatói életre, a kurzuskínálatra és a gyakorlati tantárgyakra voltak kíváncsiak, de sokan érdeklődtek a szakok közötti átjárási lehetőségekről és a mesterképzésről, illetve a munkaerőpiaci helyzetről, a diploma utáni lehetőségekről is.

Az ETK több mint húsz szakon, szakirányon nyújt képzést, melyek külön termekben mutatkoztak be a nyílt napon. A dietetikus szakirány bemutatása keretében a tankonyhát is körbejárhatták az érdeklődők, ahol Molnár Szilvia, a kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének tanársegédje válaszolt a felmerülő kérdésekre. Azt tanácsolta a jelenlévőknek, hogy mivel nagyon gyakorlatias a szakirány, érdemes már a főzés alapjainak ismeretével érkezni.

RS27856_KA-20150130-IMG_0596-etk-nyilt-nap-scr

Az ápoló szakirány iránt érdeklődők között népszerű volt a szimulációs, felnőtt babákon elvégezhető fonendoszkópos szívhang vizsgálat, a pulzustapintás és egyéb életfunkciók megállapítása. A diákok emellett azt is megfigyelhették, milyen tünetekben nyilvánul meg egy adott kórkép az emberi testben. A mentőtiszti gyakorlóba látogatók szintén bepillantást nyerhettek a szimulációs képzésbe.RS27862_KA-20150130-IMG_0579-etk-nyilt-nap-scr

A nyílt nap egész ideje alatt tájékoztató filmeket vetítettek többek között a képzési kínálatról, a felvételi információkról, a jelentkezési feltételekről és a hallgatói szolgáltatásokról. Bemutatkozott a kari könyvtár is, mely az ápolás-, egészség- és orvostudományi adatbázisok széles választékával, valamint több mint négyezer folyóirattal segíti a tanulást, oktatást, kutatást.

Mozer Mária
Fotó: Kovács Attila

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.