Idén kilencedik alkalommal adták át a Regöly-díjakat. Az alapítvány kuratóriuma és szakmai bizottsága minden évben magas pénzjutalomban részesíti azokat a fiatal orvosokat és orvostanhallgatókat, akik kutatásaikkal méltón viszik tovább dr. Regöly-Mérei János professzor emlékét. Idén 400 ezer forintot osztanak szét a legjobb pályázatírók között.

Dr. Ondrejka Pál professzor, a Regöly Alapítvány szakmai bizottságának elnöke ismertette, hogy a kuratórium döntése alapján az orvostudomány kategória két területén díjazzák a legjobb pályázókat, így klinikai orvos és kísérletes orvos kategóriában is 150-150 ezer forintot vehetnek át a nyertesek: dr. Kovács Tibor és Lampé Rudolf. Az orvostanhallgató kategóriában megosztott első hely született, a két díjazott, Pelyvás Bence és Vida Beáta 50-50 ezer forintot kapott. Mivel ebben az évben is kimagaslóan magas színvonalú pályamunkák érkeztek be, a kuratórium négy pályázónak különdíjat ítélt oda Szabóné dr. Révész Erzsébet, dr. Murányi Mihály, dr. Benke Kálmán és dr. Tajti János részére.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Semmelweis Kiadó és az Akadémiai Kiadó nagy értékű különdíjakat osztott ki. A Semmelweis Kiadó különdíjasainak, dr. Benke Kálmánnak és dr. Tajti Jánosnak a kiadó igazgatója, dr. Táncos László adta át a díjakat. Az Akadémiai Kiadó nevében dr. Bálint András kiadási és tartalomfejlesztési vezető adta át a különdíjakat dr. Kovács Tibor, dr. Lampé Rudolf, dr. Murányi Mihály, dr. Benke Kálmán, dr. Tajti János, Szabóné dr. Révész Erzsébet, Pelyvás Bence és Vida Beáta számára.

KEE
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Galéria

11kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.