A Semmelweis Egyetem, és egyben a magyar orvosképzés 250. évfordulója is szerepelhet a Magyar Nemzeti Bank 2019-es emlékérme-kibocsátási programjában. A jegybank nyilvános konzultációt hirdetett, február 28-ig várják a véleményeket levélben vagy e-mailben.

A Magyar Nemzeti Bank 1968 óta bocsát ki forint emlékérméket az ország jelentős történelmi, tudományos, kulturális eseményei, évfordulói és nemzetközi események kapcsán. A jövő évben a Semmelweis Egyetem alapításának 250. évfordulója mellett olyan eseményekről készülhet emlékérme, mint a Himnusz megzenésítésének, illetve Munkácsy Mihály és Benczúr Gyula születésének 175. évfordulója.

Február 28-ig bárki kinyilváníthatja véleményét. Lehet közvetlenül a jegybanknak küldeni a voksokat: emailben az emlekermekunzultacio@mnb.hu-n, illetve levélben a Magyar Nemzeti Bank, Kommunikációs és Pénzügyi Ismeretterjesztési Igazgatóság, 1850 Budapest címen. Továbbá az origo.hu-n is lehet szavazni egyetlen klikkeléssel az alábbi linken keresztül: http://www.origo.hu/gazdasag/20180214-magyar-nemzeti-bank-emlekerme-szavazas-2019-re.html. A kibocsátandó emlékérmék tematikájára vonatkozó végső döntés meghozatalakor ezeket a szavazatokat is figyelembe veszik majd. Az emlékérmék anyagáról, névértékéről ezt követően döntenek.

Kele Tímea
Forrás: mnb.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.