Harminc előadótól összesen huszonkét előadás hangzott el az Egészségtudományi Kar 40. Tudományos Diákköri Konferenciáján. A kar hét tanszékéről érkeztek előadások, a legtöbben dietetikai, valamint fizioterápiával összefüggő témával készültek, de családgondozási témában is több hallgató végzett tudományos kutatómunkát. 

A rendezvényt dr. Dörnyei Gabriella tudományos dékánhelyettes, a bírálóbizottság elnöke nyitotta meg. Beszédében tolmácsolta dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán üdvözletét is, aki sok sikert kívánt minden előadónak, és köszönetet mondott a bírálóbizottság tagjainak.

Az ETK tudományos konferenciáján összesen 23 előadással készültek a hallgatók, de betegség miatt végül csak 22 hangzott el. A Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékről és a Fizioterápiai Tanszékről 6-6, a Családgondozási Módszertani Tanszékről 4, a Társadalomtudományi Tanszékről valamint a Morfológiai és Fiziológiai Tanszékről 3-3, míg az Egészségtudományi Klinikai Tanszékről és az Addiktológiai tanszékről 1-1 tudományos munka érkezett.

Az OTDK konferenciára a legtöbb pontot elérő hat nívódíjas előadás juthat tovább – ismertette Dr. Dörnyei Gabriella, hozzátéve, szakmai nívódíjakat és számos különdíjat is kiosztanak.

A konferencián számos témakörben hangzottak el előadások, a díjazottak listája ide kattintva érhető el.

Haszon Zsófia
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Galéria

10kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.