Február 7-9. között rendezik meg a Semmelweis Egyetem Orvos-, Fogorvos- és Gyógyszerésztudományi Diákköri Konferenciáját a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben, ahol 355 előadást tartanak a hallgatók magyar nyelven, a nemzetközi TDK-konferencián pedig 56 előadás várható február 8-án.

A tudományos ülést dr. Szél Ágoston rektor és dr. Merkely Béla, az egyetem Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke nyitják meg. A házi konferencia felkért előadója idén dr. Csermely Péter, az Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patobiokémiai Intézet egyetemi tanára, aki „Hálózatos döntéshozatali mechanizmusok egészséges és rákos sejtek esetén” címmel tart előadást. A megnyitó keretében a Kiváló Tudományos Diákköri Nevelő Díjakat, a Semmelweis Egyetem Kiváló Tudományos Diákköri Hallgatója egyetemi kitüntetéseket, valamint a publikációs pályázat díjakat is átadják.

2018-ban 10 egyetemről érkeznek külföldi hallgatók, összesen 56 előadással, hogy megmérettessenek a hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi TDK-konferencián február 8-án. A vendégelőadó dr. Vadim S. Pokrovsky, a Peoples’ Friendship University of Russia Biokémiai Tanszékének és a moszkvai Blokhin National Cancer Research Center Kombinációs Rákterápia Laboratóriumának vezetője lesz.

A hallgatóknak három gyakorlati versenyen is lehetőségük nyílik a TDK-konferencia ideje alatt összemérni tudásukat, az egyetemi konferencián kiváló teljesítményt nyújtó előadók pedig részvételt nyerhetnek az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, melynek 2019-ben Debrecen ad majd otthont az Orvos- és Egészségtudományi Szekció keretén belül.

Keresztes Eszter
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.