Harmincöt hallgató összesen 26 előadása hangzott el az Egészségtudományi Kar 39. Tudományos Diákköri Konferenciáján. A kar kilenc tanszékéről érkeztek előadások, a legtöbben dietetikai, valamint fizioterápiával összefüggő témával jelentkeztek.

A rendezvényt dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán nyitotta meg, aki köszönetet mondott az oktatóknak azért a munkáért, amit a hallgatók tudományos előmenetelébe fektettek. A Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékről 9, Fizioterápiai Tanszékről 5, az Egészségtudományi Klinikai Tanszékről 3, a Családgondozási Módszertani Tanszékről, a Morfológiai és Fiziológiai Tanszékről és az Epidemiológiai Tanszékről 2-2, míg az Addiktológiai, az Ápolástan és a Szemészeti Klinikai Ismeretek tanszékről egy-egy előadás érkezett. Az OTDK konferenciára a legtöbb pontot elérő hat előadás vihető tovább – ismertette a dékán.

Dr. Rigó János, a kar klinikai kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, a I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója a bírálóbizottság elnökeként kiemelte: évről évre emelkedik a konferencián elhangzó előadások minősége. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tudományos diákköri előadás sokszor komoly lendület ad a munkára, amire a későbbi pályájuk során is építkezhetnek.

A konferencián számos témakörben hangzottak el előadások, a díjazottak listája ide kattintva érhető el.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

5kép