Több sportágban is díjat is nyert a Semmelweis Egyetem a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (BEFS) által szervezett bajnokságon.

Az egyetem női kézilabdacsapata a dobogó legfelső fokára állhatott a tavaszi díjátadón. A csapat felépítése szeptemberben megváltozott, új tagokkal, valamint edzővel bővült, így az élre kerülni óriási teljesítmény volt – mondta Várszegi Kornélia. A Testnevelési és Sportközpont igazgatója hozzátette, példaértékű, hogy tanulmányaik mellett is időt fordítanak a rendszeres edzésekre és a mérkőzéseken való megmérettetésre. Az év női kapusának díját Németh Kamilla (SE) vehette át, aki ezáltal bekerült a torna All star csapatába. A góllövőlista harmadik helyezettje Haverstad Marianne (SE), míg a hetedik Kántor Sára (SE) lett. A női kézilabda bajnokságon ötödik helyen végzett az egyetem Egészségtudományi Kara. A férfi kézilabdacsapat hatodik helyezést ért el. Az All star csapatba választották, valamint a góllövőlista hatodik helyezettje lett Murai János (SE).

Női és férfi röplabdacsapat szintén ezüstéremmel térhetett haza. A Mix Röplabda Bajnokságon az egyetem férfi és női tagokból álló válogatottja második helyezést ért el.

Eredmények

Női Kézilabda Bajnokság:
1. hely Semmelweis Egyetem
2. hely: ELTE
3. hely: KRE
5. hely: Semmelweis Egyetem – ETK

Férfi Kézilabda Bajnokság:
1. hely: BCE
2. hely: SZIE
3. hely: ELTE
6. hely: Semmelweis Egyetem

Női Röplabda Bajnokság
1. hely: KRE
2. hely: Semmelweis Egyetem
3. hely: BME

Férfi Röplabda Bajnokság
1. hely: Óbudai Egyetem
2. hely: Semmelweis Egyetem
3. hely: Közgáz

Mix Röplabda Bajnokság
1. hely: Közgáz All star
2. hely: Semmelweis Egyetem
3. hely: KRE

Homonnay-Bukovenszki Orsolya
Fotó: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.