A XI. Ultrabalaton 220 kilométeres távját a Semmelweis Egyetem több klinikai csapata is teljesítette, köztük a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika is. A futam Balatonaligáról rajtolt, egyéni indulóknak és csapatoknak egyaránt 32 óra állt rendelkezésükre, hogy körbefussák vagy biciklizzék a tavat.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika 12 fős dolgozói csapata – köztük egy kerékpáros kísérővel – először indult az Ultrabalatonon. A kardiológusokból és radiológusokból álló „CIRG” (Cardiovascular Imaging Research Group) nevű csapat célja, hogy felhívja a kardiovaszkuláris megbetegedések prevenciójának fontosságára a figyelmet – mondta dr. Karády Júlia, a klinika PhD-hallgatója. Hozzátette, a csapat néhány tagja már edzettebb volt, a felkészülési idő alatt pedig sikerült a többiekkel is megszerettetni a futást. Már önmagában ez is egy sikerélménynek számít, a versenyen elért eredményre pedig kifejezetten büszkék – tette hozzá. 

A II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika 12 fős csapata is rajthoz állt, „SE II. sz. NŐI KLINIKA” néven. Néhányan, egyéni indulóként már korábban is részt vettek az Ultrabalatonon, azonban klinikai csapatként először indultak – mondta honlapunknak dr. Ács Nándor, a klinika igazgatója és a csapat tagja. Szakorvosok, szülésznők, gyógytornászok, de műtősasszisztens is futott, hosszabb és rövidebb távon egyaránt. A kezdeményezés és a verseny „varázsa” másoknak is megtetszett, így jövőre valószínűleg két csapattal indulnak – tette hozzá. Mint mondja, nem az eredmény számít, sokkal inkább a csapatszellem és az együtt eltöltött idő.

A hagyományokhoz hűen idén már harmadjára állt rajthoz az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, „UBókay” néven ismert futócsapata. Tízen indultak a klinika színeiben, köztük biciklis kísérőkkel, akiknek a borongós idő ellenére idén is hatalmas élmény volt az Ultrabalaton – mondta dr. Krivácsy Péter, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika osztályvezető főorvosa.

A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika most először vett részt az Ultrabalatonon. A 12 fős futócsapatot négy kísérő segítette. Dr. Mohás Anna, a klinika rezidense honlapunknak elmondta, hogy az intézményben sokan a futás rajongói, így az egyik munkatársuk ötlete alapján úgy gondolták, hogy részt vesznek és megmérettetik magukat a sporteseményen. A „Tűzoltó Klinika” nevű csapat a verseny ideje alatt jól összekovácsolódott, rengeteg biztatással és élménnyel tértek haza, így jövőre is szeretnének rajthoz állni – tette hozzá.

A résztvevők listája erre a linkre kattintva olvasható. Az eredmények ide kattintva megtekinthetők.

Homonnay-Bukovenszki Orsolya

Fotó: dr. Karády Júlia, dr. Demendi Csaba, UBókay Facebook oldal, dr. Mohás Anna

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.