Tizenhét felsőoktatási intézmény mintegy 300 oktatója és dolgozója versenyzett az ELTE által negyedszer megszervezett Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján, melyen a Semmelweis Egyetem munkatársai is részt vettek.

A jelentkezők hat sportágban vetélkedtek, egyéniben és csapatban egyaránt: kispályás labdarúgásban, kosárlabdában, teniszben, tollaslabdában, asztalteniszben és az idén újdonságnak számító röplabdában. A Semmelweis Egyetemről Katona László második helyezést ért el férfi tollaslabdában, míg kispályás labdarúgásban 13. helyen, teniszben pedig 5. helyen végzett az egyetem.

A sportnap célja az egyetemi és főiskolai közösségek építése és természetesen a közös mozgás öröme.

A kupa fővédnökei dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, dr. Hofmann Tamás, Újbuda polgármestere, dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke. A rendezvény védnökei Sárfalvi Péter, az EMMI Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. Pálfia Zsolt, az ELTE Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) elnöke.

Az eredmények itt tekinthetők meg.

HBO
Fotó:  eltesport.hu weboldal és ELTE Sport Kft. Facebook oldal

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.