Hatodik helyen végzett az összesített pontversenyben a Semmelweis Egyetem csapata a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon (MEFOB). A Tüske Uszodában rendezett versenyen 16 felsőoktatási intézmény több mint 200 hallgatója vett részt. A korábbi évekkel ellentétben idén a Semmelweis Egyetem diákjai is csapatként jelentek meg a nagyszabású sporteseményen.

egyetemi_uszas-17-1024x668Az úszóbajnokságon 9 versenyszámban indulhattak a hallgatók, a Semmelweis Egyetem színeiben úszó diákok az alábbi pontszerző helyezéséket érték el: Csirzó Ádám az 50 m férfi gyors számban első, Zámodics Márk a 100 m férfi mell távon harmadik, Tompa Orsolya az 50 m női gyors kategóriában és a 100 m női hátúszásban első helyen végzett. Kuna Klaudia 100 m női gyors távon az ötödik helyen, Hives Virág 400 m női gyors számban a harmadik, valamint 200 m női vegyes távon a harmadik helyezett lett. A női 4×100 m vegyes váltó tagjai (Kuna Klaudia, Hives Virág, Tompa Orsolya, Nyéki Csenge) 6. helyen végeztek, a Semmelweis Egyetem intézményi váltója a 10×50 m gyors váltóban (Zámodics Márk, Rónay Ádám, Mikesy Gergő, Gyöngyösi Boldizsár, Pósta András, Tompa Orsolya, Kuna Klaudia, Nyéki Csenge, Madarász Mária, Hives Virág) 8. helyen értek célba.

egyetemi_uszas-22„Büszkék vagyunk, hogy az úszócsapat kialakításának kezdeményezésére számos hallgató jelentkezett, és végül egy olyan úszóváltó állt össze, amely a komoly úszótehetségekkel induló egyetemi váltók között is megállta a helyét” – mondta honlapunknak Hives Virág, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója. Hozzátette, az esemény nagyon jó hangulatban telt, a versenyző hallgatók számos olimpikon úszóval, mint például Cseh Lászlóval vagy éppen Kapás Boglárkával indulhattak egy futamban. Mint mondta, abban bíznak, hogy az idén először formálódott Semmelweis úszócsapat a tavaszi MEFOB-on még nagyobb létszámban állhat rajtkőhöz, hiszen az idei csapat szervezőinek nagy álma egy összetartó egyetemi úszócsapat megalakítása.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezi és koordinálja a felsőoktatási intézmények versenysportját, és szervezi a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB), amely meghatározó része az Universiadékra, az Egyetemi Világbajnokságokra történő kvalifikációs rendszernek. Az úszóbajnokság részletes eredményeit ide kattintva lehet megtekinteni.

Keresztes Eszter
Fotó: BME Testnevelési Központ és BME Sportbizottság

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.