Bronzérmes lett a magyar orvosválogatott a 22 ország részvételével lezajlott barcelonai orvoslabdarúgó világbajnokságon. A kizárólag orvosokból álló csapatban a Semmelweis Egyetemet dr. Benke Kálmán, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szívsebész rezidense képviseli.

csapatkép ez a jóDr. Benke Kálmán elmondta: hét nap alatt hat meccset játszottak, az elsőt Fehéroroszországgal, amit 2-1 arányban az utolsó pillanatban szerzett fejes góllal nyertek meg. A második, döntetlenre végződött mérkőzésen Ukrajna volt az ellenfél, míg a harmadik meccs során a magyar csapat 3:0-ás győzelemmel került a legjobb 8 közé az újonc Dániával szemben. A négy közé jutásért a házigazda spanyol csapattal játszott a magyar válogatott, mely 2:1-es győzelemmel végződött, míg a döntőbe jutásért a svédekkel mérkőztek, akikkel szemben 2:1 arányban alulmaradtak. A bronzmérkőzés során Ausztráliát sikerült legyőzni, a meccs vége előtt két perccel berúgott góllal – számolt be dr. Benke Kálmán. A mérkőzéseket tovább nehezítette, hogy sokszor tűző napsütésben és 35 fokos melegben kellett játszani – jegyezte meg. A „senior” 45 év feletti válogatott szintén bronzérmet szerzett a barcelonai világversenyen.

3mas kép_2Az orvosok labdarúgó világbajnokságát minden évben más-más országban rendezik. Három éve Magyarország adott otthon a mérkőzéseknek, jövőre az ausztriai Leogangban rendezik meg a szakmai kongresszussal egybekötött rangos eseményt.

A magyar csapat huszonhat évvel ezelőtt alakult, és az elmúlt években számos kimagasló eredményt ért el. Mint dr. Benke Kálmán elmondta, az idei év volt a második, hogy a Magyar Orvosi Kamara félmillió forinttal támogatta a csapatot, és a kezdő orvosok kiutazását pedig a Magyar Orvosbarátok Egyesülete segítette. Az orvoscsapat bízik abban, hogy egyre szélesebb körben ismerik meg őket, és nő támogatóik száma – jegyezte meg dr. Benke Kálmán.

DP
Fotó: Magyar Orvosválogatott

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.