semmelweiskupa5Megrendezték az I. Semmelweis Kupát, melynek a közelgő Semmelweis-napon túl a jelentőségét az adta, hogy ezzel a sporteseménnyel köszöntötte a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub az idén 50 éves dr. Merkely Bélát, az egyetem klinikai rektorhelyettesét.

Az I. Semmelweis Kupán egyetemisták és egyetemi csapatok vettek részt: a Semmelweis Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem; összesen mintegy 80 játékos ugrott vízbe a jó hangulatú, barátságos kupán.

semmelweiskupa4A szabályokat illetően a szintén Semmelweis Egyetem Vízilabda Klubhoz köthető Magyar Egyetemi és Főiskolai Vízilabda-bajnokság újításai domináltak: kisebb pálya, kisebb labda, kevesebb játékos, támadóidő és kontrafault nincs, 7 méteren kívül lőtt gól duplát ért. Ehhez jött hozzá a kupa saját szabálya: minden csapatban kellett egy 50+ játékosnak is szerepelnie. A Semmelweis Egyetem csapatában Merkely Béla professzor volt a senior játékos.

A nap utolsó mérkőzésén két 100 százalékos mérleggel álló csapat nézett egymással farkasszemet: a Corvinus Egyetem és a Semmelweis Egyetem csapata. Végül a “hazai” csapat győzött, így az I. Semmelweis Kupát a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub nyerte. semmelweiskupaA második a Budapesti Corvnius Egyetem, a harmadik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata lett, míg a negyedik helyen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett. A legjobb játékos díjat pedig a csapatok edzői dr. Merkely Bélának szavazták meg.

Záróbeszédében a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese elmondta, nagyon örül, hogy ennyi egyetemistával együtt ünnepelhette meg az 50. születésnapját, és bízik benne, hogy 50 év múlva még mindig lesz annyi ereje, hogy vízbe szállva gólt lőjön a csapata tagjaként.

 

Jancsó Máté

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.