A Semmelweis Egyetem több munkatársa is elismerésben részesült a 2015-ös Év orvosa Astellas–díj pályázatán. Az MTA Budavári Dísztermében megrendezett ünnepélyes díjátadón az internetes közönségszavazáson legjobb eredményt elérő orvosok mellett a szakmai kategóriák kiválóságait is köszöntötték.

astellas_zarokepAz internetes közönségszavazáson dr. Turcsányi Gábor, a II. Sz. Sebészeti Klinika sebész főorvosa a harmadik lett. Az alapellátás kategória nyertese dr. Oláh Ilona, Budapest-Csepel Önkormányzat háziorvosa, a Családorvosi Tanszék oktatója lett, dr. Antalics Gábor, a budapesti XVII. kerület háziorvosa, a Családorvosi Tanszék oktatója pedig a kategória döntőseként végzett. Az orvosi diagnosztikai kategória döntősei közül idén dr. Hüttl Kálmán, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese bizonyult a legjobbnak. A sebészeti jellegű eljárások kategóriájában dr. Kiss Imre, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa került ki győztesen. Döntőbe került dr. Darvas Katalin, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika nyugalmazott egyetemi tanára konzervatív jellegű eljárások kategóriában, dr. Kelen Kata, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanársegédje klinikai csecsemő- és gyermekgyógyászat kategóriában, valamint dr. Krivácsy Péter, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa sürgősségi ellátás kategóriában. MOTESZ Ifjú Kiválóság Díjat vehetett át dr. Farkas Kinga, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika szakorvosa.

A pályázat célja, hogy az egészségügyben megtapasztalható pozitív történetek, a különleges elhivatottságról és emberségről tanúságot tevő orvosok és gyógyító csoportok, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok minél szélesebb nyilvánosságot kapjanak.

A díjazottak teljes névsora erre a linkre kattintva pdf-formátumban letölthető. 

Pogrányi Péter
Fotó: evorvosa.hu

Galéria

8kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.