Az idei első szenátusi ülésen dr. Szél Ágoston átadott három, 2016. júliustól hatályos dékáni megbízólevelet. A régi-új dékánok: dr. Hunyady László (ÁOK), dr. Zelkó Romána (GYTK) és dr. Nagy Zoltán Zsolt (ETK). A Szenátus elfogadta a tavaszi szemeszter ülés- és munkatervét, valamint a rektor bejelentette, hogy megszületett a döntés a konzisztóriumi tagokról, így hamarosan első alkalommal ülhet össze az öttagú tanácsadó testület.

A nemzeti felsőoktatási törvény szerint az állami felsőoktatási intézményekben a stratégai döntések megalapozása, valamint a gazdálkodási tevékenység szakmai támogatása és ellenőrzése céljából konzisztórium jön létre. A testület tagjaira egyebek között az intézmény Szenátusa és a Hallgatói Önkormányzat tett javaslatot az emberi erőforrások miniszterének.

A szenátusi ülésen döntés született arról, hogy a karokon működő fegyelmi bizottságok a jövőben hallgatói etikai ügyekkel is foglalkoznak majd, ennek megfelelően ez a nevükben is megjelenik.

Személyi kérdésekről is döntött a Szenátus: szavaztak a Felülbírálati Bizottság személyi összetételéről, az Egészségügyi Közszolgálati (EKK) Kar Digitális Egészségtudományi Intézet Egészségügyi szervező alapképzés szak, a Klinikai vizsgálati koordinátor szakirányú továbbképzési szak, valamint a Mentálhigiéné Intézet Mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú továbbképzési szak új szakfelelőseiről. Ugyancsak megszavazták a szenátorok az EKK Curriculum, Kreditátviteli és Oktatási Bizottság, illetve a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság összetételének megújítását.

A Szenátus több ponton módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Egyebek mellett a klinika/intézet vezető főnővérek, ápolási vezetők munkáltatói jogköre változik: a Klinikai Központ elnöke lesz a munkáltatói jog gyakorlója, de a munkáltatói jog egyes, a napi munkavégzéshez tartozó elemeit továbbra is az igazgatók gyakorolják.

A testület elfogadta a Szabályozó dokumentumok kezelésének rendjéről szóló szabályzat megváltoztatását, amelynek eredményeként egyszerűbbé válik a szabályzatok megújítására vonatkozó eljárási rend.

Tóth-Szabó Szilvia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.