RS38447_TZ_20151114_033-scrTizenhét országból érkezett több mint száz résztvevő vitatta meg a gyógyszerészet, a generikus és generikus plusz készítmények, valamint a bioekvivalencia legaktuálisabb kérdéseit a Budapesten megtartott International Conference on Advances in the Area of Bioequivalence rendezvényen, Budapesten, melynek főszervezői között volt a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Intézete.  dr. Klebovich Imre, az intézet egyetemi tanára, a konferencia társelnöke, az MTA Gyógyszerésztudományi Állandó Bizottságának elnöke köszöntőjében kiemelte: az egynapos konferencia „kettő az egyben”; egyrészt a bioekvivalenciára, a bioszimilaritás kérdéseire, a bioanalitikai, az új gyógyszertechnológiai fejlesztésekre fókuszál, de külön tárgyalja az új egészségügyi hatósági előírásokat, „Guidance”-ket, de a legaktuálisabb gyógyszer törzskönyvezési kérdések megvitatására is lehetőséget ad.

RS38451_TZ_20151114_059-scrA Semmelweis Egyetem nevében dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte, hogy a konferencia nemzetközi tudományos tanácsadói testületének tagja a Semmelweis Egyetem két új díszdoktora, dr. A. Atilla Hincal és dr. Panos Macheras, akik a Konferencia előtt egy nappal rendezett Doctor Honoris Causa ünnepségen vehették át a megtisztelő címet.

RS38443_TZ_20151114_022-scrA megnyitón dr. Kőszeginé dr. Szalai Hilda az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nevében köszöntötte a résztvevőket. Rövid beszédet mondott dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, dr. Erem Bilensoy, az Európai Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, az EUFEPS részéről, valamint dr. Endrényi László (Kanada) és dr. Vinod P. Shah (USA) professzorok, a konferencia külföldi társelnökei.

RS38464_TZ_20151114_167-scrA nemzetközi konferencián 16 plenáris előadás hangzott el, valamint két „panel diszkusszión”- vitatták meg a fenti témákat, amelyen öt egészségügyi hatóság is képviselte országát.

DP
Fotó: Tuba Zoltán

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.