Megalakult az egységes irat- és dokumentumkezelő rendszer megvalósítását szervező és irányító projektszervezet az egyetemen.  A projekt célja, hogy bevezesse a modern kor követelményeinek megfelelő új rendszert, melynek használatával  felgyorsulnak, követhetőbbé és hatékonyabbá válnak az ügyviteli folyamatok.  Az új rendszer keretében egységes működési folyamat  jön létre a beérkező iratok, dokumentumok átvételével, érkeztetésével, a keletkezett iratok iktatásával, továbbításával, valamint irattárazásával kapcsolatos adminisztratív folyamatok megszervezésével. Az adminisztratív folyamatok gyorsabbá válnak, egyszerűbb és hatékonyabb lesz az információelérés, illetve csökken a papírfelhasználás az egyetemen.

RS37072_KA-20151008-IMG_1787-scrA projektszervezet vezetője dr. Szász Károly kancellár, az egyetem szakmai területeit dr. Szél Ágoston rektor képviseli. A projektmenedzser Márton Noémi, igazgatási és iratkezelési igazgató.  A projektszervezet legfőbb véleményező, javaslattevő, döntés-előkészítő, ellenőrző és koordináló egysége a kéthetente ülésező Projekt Irányító Bizottság (PIB), melynek tagjai a központi szervezeti egységek vezetői, illetve a kari dékánok vagy az általuk delegált személyek.  A projektben öt  munkacsoport is részt vesz.

Dr. Szász Károly az ülésen elmondta: az új, egységes rendszer bevezetése az adminisztrációs munkát könnyíti meg a jövő évtől. Ez ugyan most többletfeladatot  jelent,  de az átalakítást csak belülről lehet megcsinálni – tette hozzá. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a projekt ütemterv szerint haladjon.

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.