RS20610_KA-20140711-IMG_2530-az-ev-egeszsegugyi-dolgozoja-scrAz Év Orvosa pályázaton 12 egyéni és 3 csoportos nyertes kapott elismerést az Astellas Díjátadó Gálán. Köztük volt Dr. Somogyi Anikó, a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára, illetve Dr. Kovács Lajos, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika tanársegéde.

Az Év orvosa pályázat szakmai jelöltjeiről a hazai orvosi szakma kiválóságaiból álló szakmai zsűri ezúttal is az ünnepséget megelőző órákban döntött, a szakmai Astellas-díjak idén hat kategóriában találtak gazdára. A konzervatív jellegű eljárások kategóriában az első helyen Dr. Somogyi Anikó, a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára végzett. A klinikai csecsemő- és gyermekgyógyászat kategória nyertese dr. Kovács Lajos, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanársegéde lett, de a döntőbe került dr. Máttyus István, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika osztályvezető egyetemi adjunktusa is.

11055297_10152768720778317_5940900101609478445_n

Az alapellátás kategória első három helyezettje a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének oktatásban részt vevő nem főállású orvosa: Dr. Szabó János, Heves város, dr. Oláh Ilona Budapest-Csepel Önkormányzat, valamint dr. Antalics Gábor, a XVII. kerület háziorvosa.

A 2014 őszén életre hívott, De Châtel Rudolfról, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika egykori professzor emeritusáról elnevezett emlékdíjat az ünnepségen az alapítók nevében dr. Perner Ferenc, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika professzor emeritusa mutatta be. Beszéde végén az elismerést a 34 felterjesztett csoport két idei legjobbjának, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Csecsemő- és Gyermekszívsebészeti Anaesthesiológiai Intenzív Részleg és a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai Osztály dolgozóinak adta át.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotók: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem; Astellas

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.