Időpont: 2014.09.29. 14:00

Helyszín: Urológiai Klinika, Budapest Üllői út 78/b.

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika Urodinamika Laboratóriumának felújítása

A Semmelweis Egyetem Urodinamikai Laboratóriuma elsőként alakult az országban a nyolcvanas évek elején. A vizelettartási zavarok kivizsgálásának legnagyobb forgalmú hazai szakambulanciája kinőtte magát, jelenleg a megnövekedett betegforgalom miatt már csak nehezen volt képes a hatékony betegellátás fenntartására, biztosítására. Ugyanakkor országos központként egyre nagyobb feladat hárult rá mind a nő- férfi, bizonyos esetekben pedig a gyermek neurogén és nem neurogén eredetű vizelettárolási és ürítési zavarok és a női medencefenéki süllyedések komplex ellátása területén.

A fentiek miatt az Urológiai Klinika vezetése az ambulancia felújítása, illetve bővítése mellett döntött, melyet idén szeptemberben sikerült befejezni egészségügyi cégek és a Klinika dolgozói által támogatott alapítványi forrásból. Az urodinamikai laboratórium tehát megújult és egy szakambulanciával, illetve egy konzervatív kezelésre alkalmas helységgel bővült, melyet mostantól megváltozott neve: Semmelweis Egyetem Kontinencia Centrum és Urodinamikai Laboratórium, is jelez. Az átalakítás, a felújítás a minőségi, hatékonyabb betegellátás érdekében történt. Mostantól lehetőség nyílik rá, hogy egy adott beteg műszeres kivizsgálásával egyidejűleg, egy másik betegnél urológiai szakvizsgálatot vagy konzervatív kezeléseket végezzenek.

A kapacitásnövekedés a nagyobb betegforgalom mellett lehetővé teszi, a betegek előre megtervezett, jobban szervezett kivizsgálását, ellátását. Az új, európai szintű kontinencia centrum és urodinamikai laboratórium hazánk egyik legkorszerűbb, minden igényt kielégítő betegellátó egysége lett.

A meghívó az alábbi linkre kattintva pdf formátumban letölthető.