A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara sikeres koncertet adott Bayreuthban Dubóczky Gergely karmester vezetésével. A 2008-ban alakult, orvostanhallgatókból álló budapesti zenekar a Richard Wagner Társaság ajánlásával adott koncertet: Beethoven, Haydn és Wagner műveit adták elő „Wagner városában”.

medikusDr. Frank Piontek a Der Opernfreund tudósítója szerint a zenekar „dallamhidat teremtett Németország és Magyarország között”. A beszámoló egyúttal utal arra is, hogy a lezáró akkordot követő tíz másodperces szünet és a taps mindent elmondott a zenészek bravúros játékáról.

A bayreuth-i fellépésről Dubóczky Gergely, aki ötödik éve dolgozik az együttessel korábban honlapunknak azt mondta: elmenni és játszani egy ilyen helyen olyan lehetőség, ami a profi zenészek közül sem adatik meg mindenkinek.

A Városi Zeneiskola Wagner-termében fellépett budapesti zenekar koncertjén jelen volt Nicolaus Richter, a bayreuthi Wagner Társaság elnöke, Bajai András, a budapesti Wagner Társaság elnöke és Batta András, a Zeneakadémia volt rektora is. Az ünnepi eseményen együttműködési megállapodás született a bayreuthi és a budapesti Wagner Társaság között.

Mozer Mária

Fotó: Szigetváry Zsolt – Semmelweis Egyetem

Forrás: Fidelio

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.