Játékelméletet és városismeretet tanulhatott, illetve különféle kommunikációs technikákat is elsajátíthatott az a 277 fiatal, aki elvégezte az Instruktor Öntevékeny Csoport nyolchetes képzését. A szervezők célja, hogy az IÖCS utánpótlását biztosítva bevezessék az elsőéveseket az egyetemi életbe.

IOCSkepzes7Az IÖCS instruktorképzése több mint 25 éves, amire azonban idén minden eddiginél többen jelentkeztek a Semmelweis Egyetem mellett más felsőoktatási intézményekből is. A képzés alatt a játékelmélet és kommunikációs technikák elsajátítása mellett csapatépítő és készségfejlesztő játékokon, valamint városismereti vetélkedőn vehettek részt a hallgatók, miközben megismerhették az IÖCS szerkezetét és feladatait. A képzés első része a Nagyvárad téri Elméleti Tömb dísztermében indult, ezután pedig hétről hétre más helyszínen, az egyetem kollégiumaiban – a Balassa János, a Markusovszky Lajos és a Selye János Kollégiumban – az Egészségtudományi Kar épületében, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen várták a hallgatókat, akik az utolsó akadályt egy Szolnokon töltött záró táborban teljesítették. A most végzettek első nagy feladata a gólyatábor lesz, ennek szervezésében ugyanis a frissen felavatott instruktorok is részt vehetnek.

IOCSkepzesAz IÖCS Magyarország egyik legnagyobb taglétszámú független hallgatói szervezete. Instruktorai több mint harminc éve vesznek részt a Semmelweis Egyetem hallgatói életének szervezésében. Az egyesületben több mint ezren vesznek részt, az orvostanhallgatók mellett joghallgatók, műegyetemisták és állatorvostan-hallgatók. A Semmelweis Egyetem legnépesebb, önkéntes alapon működő diákszervezete évente több mint 25 rendezvény szervezésében vesz részt, egyebek mellett a gólyatábor, a gólyabál és a gólyahajó előkészületeit és lebonyolítását látja el.

Mozer Mária

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.