RS7385__ZZS8118-scrA Semmelweis Egyetem idei gólyabálján 1600-an vettek részt: a legtöbb elsős, illetve néhány felsőbb évfolyamos hallgató is táncolt. A nyitó a palotás, míg a zárótánc a keringő volt, de a legnagyobb sikert most is a gólyafilm aratta, amit a tatai gólyatáborban felvett jelenetekből készítettek.

A bál tombolájából befolyt összeget a szervezők hagyományosan idén is egyetemen belüli jótékony célra fordítják. A rendezvényt dr. Szél Ágoston rektor nyitotta meg a Nagyvárad téri Elméleti Tömb dísztermében. Mint mondta: „ha az embert fölveszik egy egyetemre – ami nem kis dolog – akkor azt becsülje meg!”

A rektor azt kérte elsőéveseitől, ne szalasszák el az alkalmat, hiszen nem éri meg időt, érdeklődést, lehetőséget veszíteni. Ha egy olyan komoly dolgot kezdenek el, mint az orvosegyetem, azt csak komolyan érdemes végigcsinálni. Hangsúlyozta: „amire vállalkoztak annyira szent és szép, hogy semmiképp sem szabad kihagyni!”

„Ha az ember valamit nagy érdeklődéssel, kíváncsian tanul, akkor bizony abból nagyon komoly tudás lehet” – bíztatta a hallgatókat. Szél Ágoston végül lelkesedést, vehemenciát és örömmel teli tanulást kívánt, majd biztosította az elsőéveseket: „ha bármilyen problémájuk, gondjuk akad, a rektori hivatal ajtaja mindig nyitva áll.”

RS7436__ZZS7795-scr

A Semmelweis Gólyabál sok évtizedes múltra tekint vissza. Mindig zártkörű résszel indul, ahol az ünnepélyes megnyitót követően az elsőévesek tanulócsoportjai bemutatják egymásnak táncaikat, az este további részében pedig népszerű előadók zenélnek.

Mozer Mária

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.