vizilabdaArany- és bronzérmekkel érkeztek haza a 27. Nyári Universiade-ról a Semmelweis Egyetem hallgatói. Az oroszországi Kazanyban megrendezett megmérettetésen 159 ország közel nyolcezer sportolója vett részt. A magyar csapat 4 arany, 2 ezüst és 9 bronzérmet szerzett, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett, ami az az érmek számát tekintve a legjobb eredmény az elmúlt négy évtizedben.

szinkronuszo_csapat1A Semmelweis Egyetem 21 versenyzővel vett részt a világversenyen. A győztes magyar egyetemi férfi vízilabda csapatnak három semmelweises tagja volt: Korényi Balázs, Szécsi Dávid és Szentesi Ádám. Bronzérmes lett a hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Emese, a birkózó Barka Emese és a judo csapat tagjai: Vég Gábor, Ungvári Attila, És Csoknyai László. Utóbbi a 81 kg-os kategóriában is a harmadik helyen végzett. Csapatban bronzérmet nyertek kombinációs kűrben a szinkronúszók, köztük Fazekas Eperke, Koltai Kitti és Tringer Sára.
zsivoczky_mefsKajak-kanu párosban kétszáz méteren ötödik, négyesben ugyanezen a távon hatodik lett Fülöp Ákos Győző. Csernák Edina pedig 200 és 500 méteren is hatodik lett a kajak-kenu négyes tagjaként.
Vecsernyés Dávid nyújtón hatodik helyet ért el, Böczögő Dorina tornában a 9. helyen végzett. Mányoki Judit hetedik lett a korárlabdacsapattal.Hamar Balázs a vívócsapattal 10. lett.
Az universiade-t a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség, a Federation International Sports University (FISU) szervez egyetemi-főiskolai sportolók számára több sportágban. barkaemeseA nyári universiadék 12 kötelező (atlétika, kosárlabda, vívás, labdarúgás, torna, cselgáncs, tenisz, toronyugrás, vízilabda, asztalitenisz, röplabda) és a szervező ország által választott sportokból áll.

Kazany, a Tatár Köztársaság fővárosa nagyon készült az egyetemi világjátékokra, a versenyek 45 új vagy felújított létesítményben zajlottak. A sportrendezvényt Vlagyimir Putyin orosz államfő nyitotta meg.

T-Sz.Sz.
Forrás: MEFS

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.