20130612-IMG_0543-rektori-palyamunkak-web˝Kicsi elme is tehet olyat, amit a nagyobb nem˝ – dr. Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes Bolyai Farkast idézte a díjazott rektori pályamunkák ünnepségén jelezve: a fiatalok is túlszárnyalhatják az idősebb generációt. Mint mondta, nekik pedig egyebek mellett az a feladatuk, hogy bevezessék a fiatalokat a tudomány világába.

Szavai szerint a konzulensek, a bíráló bizottság és a hallgatók számára egyaránt öröm, elégedettség és sikerélmény, hogy ilyen szép számmal készültek pályamunkák, és milyen sok a helyezett.

20130612-IMG_0642-rektori-palyamunkak-webDr. Tímár József, a bíráló bizottság elnöke hangsúlyozta: a Semmelweis Egyetem nem véletlenül elitegyetem, amit azzal is szoktak érzékeltetni, hogy egy ilyen pályázaton első szerzős külföldi cikkel lehet nyerni. Megköszönte a bizottság tagjainak, hogy segítettek az objektív elbírálásban, ami ilyen mennyiségű és minőségű pályázatnál nem könnyű feladat.

Reményét fejezte ki, hogy a pályázaton résztvevők közül sokan az egyetem elvégzése után is itt maradnak, és majd egyszer belőlük lesz a fiatal oktató generáció.

A pályázaton összesen 45 pályamunkát díjaztak, a lista ezen a linken érhető el.

T-Sz.Sz.