Több mint kétszázezer forintnyi eszközt adományozott az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikának az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) 2010-ben kezdett évfolyama. A pénz az Ötödölőn, az 5. évesek buliján gyűlt össze.

RS30980_KA-20150429-IMG_0837-scrA 2013-as Felező Bál után az ÁOK 2010-ben kezdett évfolyama ezúttal az Ötödölője kapcsán ajánlotta fel az este bevételét, a különbséget idén a kedvezményezett jelentette – igazságosan, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika után ezúttal az I. Sz Gyermekgyógyászati Klinika került a jótékonysági akció középpontjába.

A március 18-i rendezvényen idén is szép számmal jelent meg az évfolyam, a hagyományokhoz híven ismét dr. Hunyady László dékán nyitotta meg az eseményt, majd az állófogadás után az egyetem többi hallgatója is csatlakozott az ünnepléshez.

„A Felező után szinte automatikusan jött a kezdeményezés, hogy ismét jót tehessünk az egyik klinikával. Dr. Jermendy Ágnes közreműködésével több százezer forintnyi eszközt sikerült a prioritás listának megfelelően összegyűjteni az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztálya számára, a felfekvés ellenes matractól a sürgősségi táskáig. Mivel idén már a curriculum része a gyermekgyógyászat, saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy milyen hétköznapi problémákkal kell megküzdenie az osztályos orvosoknak. Ezen próbáltunk a saját erőnkből kicsit változtatni, és elnézve az évfolyam tenni akarását remek érzés, hogy ilyen emberek alkotják majd a jövő orvostársadalmának gerincét” – nyilatkozta az évfolyam nevében Jancsó Máté hallgató.

RS30970_KA-20150429-IMG_0874-scr (1)Az átadón jelen volt dr. Szabó Attila klinikaigazgató, aki személyesen köszöntötte a hallgatókat, illetve dr. Lődi Csaba osztályvezető orvos és kollégái, az intenzív osztály munkatársai, hogy a jelképes átadás után egy kis idegenvezetés keretein belül bemutassák az osztály munkáját. A jótékonysági szerepvállalás szép példájaként az Ötödölő egyik fellépője, Gyerjabin Péter is részt vett az eseményen, hiszen a helyszíni alkalmazottaktól kezdve a lemezlovasokon át az évfolyam utolsó tagjáig mindenki hozzájárult az adomány létrejöttéhez.

Forrás: ÁOK, 5. évfolyam
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

7kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.