20130529-IMG_1687-kerpel-tehetsegnap-webTudományos előadásokat és művészeti produkciókat is bemutattak a hallgatók az idei első Kerpel napon a Semmelweis Szalonban. A Kerpel-Fronius Ödön Program tehetségnapját dr. Szél Ágoston rektor nyitotta meg, aki emlékeztetett arra, hogy 2007-ban a program azzal a céllal indult, hogy nemcsak felfigyel  a tehetségekre, hanem keresi is őket. Az elmúlt jó néhány év fényesen bebizonyította, hogy ez jó döntés volt – hangsúlyozta. Véleménye szerint a tehetséggondozás legfontosabb célja az oktatói utánpótlás megteremtése. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kutatóegyetemi cím elnyerésében mindkét alkalommal nagy szerepe volt a programnak.

20130529-IMG_1725-kerpel-tehetsegnap-webA rektor köszöntötte a program új elnökét, dr. Fekete Györgyöt, majd megköszönte dr. Sótonyi Péter eddigi munkáját, aki a jövőben tiszteletbeli elnökként segíti a munkát.

Dr. Fekete György kiemelte: a tehetség adomány, amely csak akkor teremt értéket és maradandót, ha művelik azt. Ez a  program feladata: személyre szabottan segítsen ebben minden tehetséget – fogalmazott.

20130529-IMG_1760-kerpel-tehetsegnapA rendezvény első felében tudományos eredményeiket mutatták be a hallgatók: dr. Nagy Zoltán PhD, Kellermayer Dalma (ÁOK III. évfolyam), Odler Balázs (ÁOK V. évfolyam), dr. Módos Dezső PhD, valamint Haraszti Réka (ÁOK VI.évfolyam).

A Kerpel nap második részében a tehetséggondozó programba felvett új hallgatók művészeti témájú bemutatóját nézhette, hallgathatta meg a közönség. Fenyves Bánk (ÁOK IV. évfolyam) őrségi fotóit mutatta be, Pálya Fanni (ÁOK II. évfolyam) verset mondott, Orosz Ádám (GYTK V. évfolyam) pedig operaáriákat adott elő.

T-Sz.Sz.

Galéria

10kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.