Immár hetedik alkalommal rendezte meg a Semmelweis Egyetem a Kerpel Tehetségnapot a partner középiskolái részére. A nap lehetőséget biztosít, hogy a legjobb középiskolákból érkező diákok betekinthessenek az egyetem mindennapi életébe, eljussanak, a klinikák és az intézmények egy-egy laboratóriumába.

A tehetségnapon 15 középiskola közel 250 diákja vett részt. A budapesti gimnáziumok mellett Nyíregyházáról, Győrből, Veszprémből és számos vidéki iskolából érkeztek tehetséges diákok a rendezvényre. Összesen az egyetem öt karának 18 helyszínén zajlottak bemutatók, amelyek megszervezésében és megtartásában az egyetem oktatói mellett a Kerpel-Fronius Ödön tehetséggondozó program diákjai is aktívan részt vettek. A középiskolás diákok délután dr. Szabó András, a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának előadását hallgatták meg, majd a tehetséggondozó program diákjaival kötetlen beszélgetést folytattak az egyetemi lét szépségeiről és nehézségeiről.

A tehetségnap, az elmúlt évekhez hasonlóan, segít meggyőzni a legjobb hazai középiskolák diákjait, hogy a pályaválasztásnál a Semmelweis Egyetemet válasszák.

Szabó Attila
T-Sz.Sz.