Folyamatosan zajlanak a szekciók a XXXI. OTDK-n, melynek egyebek mellett a Szegedi Tudományegyetem ad otthont. Az Orvos- és Egészségtudományi Szekció, a Testnevelés-és Sporttudományi Szekció, illetve a Biológiai Szekció már nyilvánosságra hozott eredményei szerint több mint száz Semmelweises hallgató kapott elismerést.

otdkAz Orvos- és Egészségtudományi Szekcióra több mint hétszáz hallgató regisztrált, a korábbi évekhez képest idén csaknem kétszer annyi előadás szerepelt a programban. A két nap alatt 180 bíráló 66 tagozaton 459 előadást hallgatott meg. Dr. Merkely Béla TDT elnök tájékoztatása szerint a beküldött előadások  34 százalékát a Semmelweis Egyetemről mutatták be. Minden tagozatnak külön ötfős zsűrije volt, ebből egy-egy főt delegáltak az egyetemek, egy-egy külsős szakembert a szervezőt kértek fel. A zsűri munkájában 22 oktató vett részt a Semmelweis Egyetemről.

„Minden idők legnagyobb létszámú konferenciája volt az idei. Létszámát tekintve felért egy európai tudóskonferenciával. Rendkívül nagy szervezői munkát igényelt. Példátlanul nagy erőket kellett mozgósítani. Elismerésem a szervezőknek” – mondta záróbeszédében Mátyus László, az egészségtudományi szekció elnöke.Véleménye szerint kitűnő előadások hangzottak el és méltó delegáltak vettek részt az április 2-a és 5-e közötti rendezvényen, akik közül mindenki győztes. Hiszen legyőzték önmagukat azzal, hogy elindultak a versenyen, legyőzték a tudomány kicsiny vagy egy kicsit nagyobb problémáját. Olyan értékekkel, élményekkel lettek gazdagabbak, amiket egész életükön keresztül magukkal vihetnek.

A legtöbb díjat a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem hallgatói vehették át. A Semmelweis Egyetemről több mint száz hallgató kapott valamilyen elismerést, a díjazottak listája az alábbi linken érhető el. A Pro Scientia Aranyérmesek Különdíját Németh Balázs Tamás (SE ÁOK Kardiológiai Központ) nyerte, aki az idei OTDK-n két első díjat és egy második díjat szerzett. Témavezetője: dr. Radovits Tamás.

Az alábbi linkeken dr. Merkely Béla TDT elnök beszámolója és összefoglalója olvasható.

A Biológia Szekcióban április 2. és 4. között 235 hallgató, 217 pályamunkával szerepelt. A 18 tudományterület induló hallgató 26 tagozatban adott elő, a legnagyobb érdeklődés a mikrobiológia, a neurobiológia, a hidrobiológia és az állatökológia területeken volt. Bioinformatikában I. Különdíjat kapott Dúl Zoltán és Módos Dezső (SE-FTK), valamint JatePress „Publikációs Díjban” részesült Veres Dániel (SE ÁOK) bioinformatikai munkájáért.

otdk_sport

A Testnevelés-és Sporttudományi Szekcióján a TSK 21 hallgatóval vett részt. Az április 4. és 6. között megrendezett esemény első napján 112 hallgató tíz szekcióban 92 pályamunkát mutatott be. Másnap a szakmai bizottságok összesen 43 helyezést és különdíjat osztottak ki. Ugyancsak a második napon mutatták be pályamunkájukat a PhD hallgatók, köztük ketten a Semmelweis Egyetemről. A Testnevelési és Sporttudományi Kar a második legeredményesebb intézmény lett, az eredmények az alábbi linken tekinthetők meg.

T-Sz.Sz.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem, TSK HÖK

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.