kolyok4A Kölyök Atlétika Program (KAP) népszerűsítése céljából bemutató versenyt rendezett a TF Atlétika Tanszéke és a Magyar Atlétikai Szövetség a dr. Bácsalmási Péter Atlétika Csarnokban. A verseny célja az volt, hogy alapvető atlétikai mozgásformákat megismertessék és megszerettessék az induló iskolák gyerekeivel, illetve bemutassák a KAP verseny rendszerét. A programba bevonták a versenybírói minősítésekkel rendelkező sportszakmai gyakorlatot végző hallgatókat is. A verseny fővédnökei  Dr. Szalma László sportszakmai dékánhelyettes és Dornbach Ildikó voltak. A programot Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért felelős államtitkára nyitotta meg.

kolyok1A rendezvényen – amelyen hét általános iskola csapata vett részt – az alábbi kölyök atlétikai versenyszámokat bonyolították le: sprint/gát váltófutás, ugrókötelezés, térdelésből hajítás, Forma-1 futás, kölyök gerelyhajítás, békaugrás, vetés helyből célba (oldalt előre egy kézzel), 4 perces állóképességi futóverseny.
Az egészen picik versenye után következtek a gyermek atlétikai versenyek, majd a felnőttek küzdöttek az érmekért és az ajándékokért.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.