Semmelweis Tavaszi Fesztival_06Versmondó versennyel kezdődött a Semmelweis Tavaszi Fesztivál névre hallgató, két hétig tartó programsorozat, amelyet idén hetedik alkalommal rendeztek meg. A programok első állomását, a Versmondó- és Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyt Dr. Szél Ágoston, az egyetem rektora nyitotta meg. A rendezvénysorozat megnyitójának és a versenynek a II. számú Patológia Intézet könyvtára adott otthont.

Az egyetem rektora örvendetesnek tartja, hogy egyre több egyetemi hallgató jeleskedik tanulmányi kötelezettségei mellett a művészetekben is, ezt pedig egy olyan rendezvénysorozat keretein belül mutathatják be a közönségnek, amely hallgatói kezdeményezés hatására jött létre. Beszédében kiemelte, hogy a Tavaszi Fesztivál megmutathatja azokat a közös pontokat is, amelyek a tanuláson kívül még összeköthetik az egyetemi hallgatókat.

A Versmondó- és Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyen 14 hallgató lépett fel. Köztük volt olyan elsőéves hallgató, aki saját versét adta elő. A zsűrizés feladatát az egyetem oktatói közül dr. Tölgyesi Ferenc és dr. Glasz Tibor végezte Bán András színművésszel és Kerekes Barnabás, Kazinczy-díjas gimnáziumi tanárral közreműködve. A rendezvény lezárásaként a zsűri és a szervezők oklevelekkel, értékes nyereményekkel és elismerő szavakkal díjazták a versenyen indult hallgatókat.

Semmelweis Tavaszi FesztiválA rendezvénysorozat következő eseménye a Virtuózok Viadala lesz március 6-án a Semmelweis Szalonban, ahol hangszeres és énekes produkciókat láthatnak az érdeklődők. Ezt követően március 11-én rendezik meg az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában a Táncversenyt, amelyet tavaly is nagy érdeklődés övezett. A Tavaszi Fesztivál az Alkoss! irodalmi és képzőművészeti pályázattal fejeződik be, ahová ugyancsak hallgatói alkotásokat várnak grafika, festmény, fotó és szobor formájában, amelyeket a programsorozat záróeseményén, a gálaesten állítanak ki, ahol a kiállítás mellett a versenyek legjobbjai fogják bemutatni tehetségüket. Minden rendezvényen állófogadással is várják a művészetek iránt érdeklődőket.

A fesztivál résztvevőinek idén is lehetőségük van különféle ajándéktárgyak vásárlására, mint a rendezvény saját címkézésű borai és feliratos bögréi. A szervezők a befolyt összegből a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikájának Őrzők Alapítványát támogatják.

A Semmelweis Tavaszi Fesztivál az eddigi évekhez hasonlóan ismét három hallgatói szervezet, az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport együttműködésével jött létre.

K.B.

Fotó: Reszkető Róbert

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.