Az egyetem Hallgatói Önkormányzata (HÖK) és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) idén először, hagyományteremtő szándékkel rendezte meg a Semmelweis Snow Ball-t a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben, ahol a klasszikus bálok hangulatát kívánták felidézni gálavacsorával és élőzenével.

A 1st Semmelweis Snow Ball szervezésekor az évek óta nagy sikerrel zajló Gólyabált és Semmelweis Karnevált kívánták kiegészíteni egy hagyományos bállal, ahol a gálaműsor mellett ételkülönlegességekkel és élő zenével készültek a szervezők – mondta Budai Marcell HÖK-elnök. Kiemelte, további cél volt a BOE és a HÖK kapcsolatának erősítése.

A BOE 10 éve folytat karitatív munkát, prevenciós tevékenységet a középiskolások körében, és igyekszik hozzájárulni az orvosképzéshez, a rendezvény időzítése ehhez a kerek évfordulóhoz is igazodott – ismertette Hajnes József elnök. Elmondta, az este megszervezésekor fontos szempont volt, hogy minél színesebb kulturális programok kerüljenek a repertoárba, így többek között színpadra lépett a Medikus Zenekar, volt balett- és fuvolaelőadás, valamint lánykórus és népdalénekes is szórakoztatta a mintegy 300 főből álló közönséget. Hajnes József kiemelte a bált megnyitó keringőt, amire 20 fő orvostanhallgató készült fel többhetes munkával.

A 1st Semmelweis Snow Ball idején megvásárolt tombolák árából összegyűlt 150 ezer forintot az Age of Hope gyermekvédelmi alapítvány számára ajánlották fel a szervezők.

Keresztes Eszter
Fotó: Mudra László

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.