A budapesti Brit Nagykövetség, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, valamint a Virtuális Játék, Sport és Szabadidő Egyesület Virtuális olimpiát rendezett a TF Atlétikai Csarnokában április 18-án.

A nagykövetség azzal a céllal szervezte a rendezvényt, hogy felhívják a figyelmet arra: ugyanolyan fontos a londoni olimpia és paralimpia is. Továbbá lehetőséget akartak biztosítani a fogyatékossággal élőknek, hogy ép társaikkal együtt sportolhassanak: a fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt mérhették össze tudásukat különböző olimpiai sportágakban (boksz, tenisz, vívás, futás, kajak, úszás) egy speciális konzoljáték segítségével.

Az eseményt Jonathan Knott brit nagykövet nyitotta meg, majd Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár beszélt olimpiai és paralimpiai élményeiről. A rendezvényen Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is részt vett. A Virtuális olimpiát Kósz Zoltán olimpiai bajnok vizilabdázó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai úszóbajnok és Güttler Károly kétszeres olimpiai ezüstérmes úszó is megtisztelte jelenlétével.

A hivatalos versenyen kívül több bemutató mérkőzést is tartottak. Jonathan Knott brit nagykövet például Kósz Zoltánnal mérte össze tudását egy rövid virtuális teniszmeccsen, míg Pásztory Dóra ping-pong meccset játszott Güttler Károllyal.

T-Sz.Sz.

Forrás: ukinhungary.fco.gov.uk