A Budai Középiskola diákjai olvastak meséket a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán a K&H gyógyvarázs program keretében.

A „meseolvasó kisdoktorok” program 2010 őszén indult, a 2011-es pályázati évben az ország 6 megyéjében, 8 városban, összesen 15 alkalommal szerveztek a kórházak gyermekosztályán a meseolvasó programokat.

A Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikája adott otthont a 2011-es pályázati évében utolsó meseolvasó eseményének. Mivel 2011 éppen az önkéntesség éve volt, ezért a meseolvasás kiemelten aktuálissá vált a közreműködő diákok, az iskolák számára is. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van és előkészíti a középiskolások tudatos társadalmi szerepvállalását.

„Rendszerint egy alkalommal 6-8 diák látogatott el a kórházakba, gyermekklinikákra, ahol előzetes felkészülés után meséltek, gyakran kiegészítve a történeteket drámai elemekkel, vizuális segédeszközökkel. A diákok visszajelzései idén is egyöntetűen pozitívak voltak, megtapasztalták, hogy jót tett a beteg gyermekeknek a jelenlétük, és a mese gyógyító erejével ők is hozzájárultak, hogy könnyebben teljen a kicsik számára a kényszerű kórházi tartózkodás.”.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

Ezek a foglalkozások nemcsak a gyerekek szórakoztatását szolgálják, hanem az orvosok munkáját is segítik, hiszen a kicsik gyógyulásához hozzájárul, ha a szakmai felkészültségen túl a lelkükkel is foglalkoznak.

SzZs

Forrás, fotók: LWp Kommunikáció