Fotó: D. Kiss Balázs

Ebben a formában másodszor rendezték meg az idén a Kerpel Napot az egyetemen. A program keretében délután tudományos előadásokat tartottak a támogatott diákok, kora este pedig kulturális program folyt a Semmelweis Szalonban.
Dr. Szabó Attila, a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program titkára a kilenc tudományos előadás elhangzása előtt arról beszélt, hogy jelenleg 94 diákot támogatnak. Véleménye szerint a tudományos előadások – amelyeken mentorok és a tehetséggondozó program tanácsának több tagja is részt vettek – alkalmat adnak egymás eredményeinek meghallgatására, ötletcserére, tájékozódásra.

Fotó:attekovacs.com

Előadások: dr. Bánki Nóra Fanni PhD, Eördögh Márton Árpád (SE ÁOK. V. évf.), dr. Kiss Gergely PhD, Berze Ildikó (SE FOK, V. évf.), dr. Jermendy Ágnes PhD, dr. Nánási Tibor PhD, dr. Rónai Katalin PhD, Négyesi János (SE TSK), Simon Katalin PhD

Dr. Sótonyi Péter, dr. Szabó Attila, dr. Monos Emil, Szluka Bea

 A kulturális program felvezetésekor dr. Szabó Attila emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években mindig a diákok adták a műsort, de most közösen zenélnek a tehetséges diákok és az oktatók.  Mint mondta, a tehetségnek rengeteg megfogalmazása létezik, de hozzá Csontváry Kosztka Tivadar szavai állnak a legközelebb: „Nézni nézhet mindenki, de látni csak az láthat, akit az Isteni gondviselés ezzel a képességgel különösen megáldott”. Remélem és tudom, hogy akiket felvettünk a programba, azok rendelkeznek a látás képességével is – fogalmazott dr. Szabó Attila. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nyár végén kiadtak egy CD-t, bizonyítva azt, hogy Semmelweis Egyetemen végzők nemcsak a szakmájukban, hanem más területen is kiválóak.

Dr. Prókai Ágnes

Idén dr. Prókai Ágnes és Mihalik Ágoston kapta a Kerpel díjat. A Baráti Kör által támogatott elismerésben azok részesülnek, akik a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program diákjai és kiváló tudományos és közéleti tevékenységet folytatnak. Az Igazságügyi Orvostanért Alapítvány támogatásával a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Tanács elismerő oklevelét kiváló tanulmányi és tudományos munkájuk mellett nyújtott magas színvonalú kulturális tevékenységükért dr. Mészáros Zsolt Szabolcs és Orbán Judit vehették át. Emellett több mint harmincan kaptak jutalomkönyvet a Semmelweis Kiadótól.

Tóth Gergely, dr. Túry Ferenc

Dr. Monos Emil a Baráti Kör nevében köszöntötte a díjazottakat, dr. Ligeti Erzsébet, a Tehetséggondozó Tanács tagja pedig úgy vélte, az együtt zenélés ténylegesen megvalósította az universitast, a tanárok és a hallgatók egységét. A programon részt vett dr. Sótonyi Péter, a Tehetséggondozó Tanács elnöke is.
A kulturális program keretében egyebek mellett dr. Túry Ferenc, a SE Magatartástudományi Intézetének igazgatója, a Kerpel-Fronius Ödön

Dr. Szeifert Lilla, dr. Mészáros Zsolt

Tehetséggondozó program mentora lépett fel közösen Tóth Gergellyel, a SE ÁOK negyedéves hallgatójával. Ugyancsak együtt zenélt dr. Szeifert Lilla, a SE az I. Sz. Gyermekklinika gyerekorvosa, és dr. Mészáros Zsolt PhD hallgató.

T-Sz.Sz.