A Saitama Egyetem (Moroyama, Japan) és a Semmelweis Egyetem közötti csereszerződés értelmében két magyar, IV. illetve V. évfolyamos hallgató sebészet témában nyári gyakorlatot végezhet Japánban.
A fogadó egyetem átvállalja a magyar hallgatók teljes útiköltségét, szállást és napi háromszori étkezést biztosít. A gyakorlati idő hétköznap reggel 8 órától délután 5 óráig tart. Viszonzásul hazaérkezésük után a magyar hallgatók megszervezik a Budapesten tartózkodó japán hallgatók ellátását. Kirándulásokkal, egyéb programokkal színesebbé teszik magyarországi tartózkodásukat.

A cseregyakorlat célja:
– elsősorban a szakmai fejlődés elősegítése,
– kölcsönös tapasztalatcsere,
– egymás kultúrájának minél szélesebb körű megismertetése,
– a szakmai és társalgási angol nyelv gyakorlása.

A cseregyakorlat ideje: 2012. július A japán és magyar hallgatók augusztus elején együtt érkeznek Magyarországra.
Pályázni a pályázati adatlap maradéktalan kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet. A pályázati adatlap a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága honlapján található meg.

A pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezők angol nyelvű meghallgatáson vesznek részt.
A pályázatok leadási határideje: 2012. február 15. A pályázatokat a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága irodájába (1085. Budapest, Üllői u. 26, 2.em. 202.) kérjük eljuttatni.

További információt Makádi Györgyitől kaphat a 317-9079 telefonszámon. A meghallgatás időpontjáról a pályázókat e-mailben értesítjük. Sikeres pályázást kívánunk mindenkinek! A hazaérkezés után 15 napon belül kérünk útijelentést benyújtani.