Könnyebben elérhetővé válik a hiányszakmáknak számító radiológia, sugárterápia és a társszakmák műszaki szakembereinek oktatása – derült ki a Semmelweis Egyetem ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, TTK, Nukleáris Technikai Intézet közreműködésével rendezett sajtótájékoztatón.

Az elkészült tananyag az idegen nyelvű graduális radiológia oktatás, a hazai radiológus szakorvos képzés és szakorvos továbbképzés fejlődésében, valamint az orvos-fizikus, az egészségügyi mérnökképzés és egészségügyi informatikus képzésben is mérföldkövet jelent.
A nyertes mű segítségével további lendületet kaphat az egyik jelentős hazai szellemi exporttevékenység, az idegen nyelven történő orvostudományi, és a hozzá kapcsolódó műszaki felsőoktatás. Az egészségügyi ellátás területén ismertebbé válik a diagnosztikai és intervenciós radiológia. Ez utóbbi technikák segítségével sok hasi és mellkasi műtét váltható ki altatás és sebészi metszés nélkül, jelentősen lerövidült kórházi tartózkodással és gyógyulási idővel.

A non-invazív diagnosztika és terápia kutatása, fejlesztése elengedhetetlen a magas szintű műszaki, fizikai, informatikai ismeretek nélkül, melynek legfrissebb eredményei naprakészen elérhetőek az elektronikus tananyagban.

 „Elektronikus oktatási anyag kialakítása az élő szervezet strukturális összetevőinek és biokémiai folyamatainak képalkotó elemzésére” pályázat – TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0020