Pénteken tartották a Semmelweis Egyetem idei gólyabálját a Nagyvárad téri Elméleti tömbben. A központi téma Rejtő Jenő volt, mindent ennek a jegyében terveztek meg. A bál főszervezői Nagy Dóra és Gaál Szabolcs voltak.

Az első tervek, ötletek már majdnem egy éve megfogalmazódtak a szervezőkben, de az előkészületek csak gólyatábor után, augusztus-szeptember környékén kezdődtek el. Azóta az Instruktor Öntevékeny Csoport egyik legfontosabb feladata a bál megszervezése volt.

A szervezés folyamán négy fő feladatkör volt, melyet Dóra és Szabolcs közös megbeszélés alapján osztottak fel egymás között. A zenekarokkal Dóra egyeztetett, a bál infrastrukturális hátterének kialakítása pedig Szabolcs feladata volt. A kisebb egységek, gebinek vezetőinek kiválasztása és a velük történő egyeztetés, valamint a különböző hatósági bejelentések elintézése közös munka volt. Nagyon sokat segített továbbá munkájukban a többi IÖCS-tag is.

A szervezők a bál programján nem nagyon módosítottak, mivel az már több éve jól működik, felesleges lett volna változtatni rajta. A szervezés folyamán egyébként minden a terv szerint alakult – mondta el Dóra és Szabolcs.

Bálint Nayanza