A Semmelweis Egyetem idei Gólyabáljának szlogenje az „Éjszaka Északon” volt, ezért a „jeges” tematikát a szervező Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) a dekorációs elemekben, az étel- és italpultok díszítésében és elnevezésében is megjelenítette. A  Nagyvárad téri Elméleti Tömbben tartott rendezvényen, melyen több mint kétezer hallgató vett részt, dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja mondott köszöntőt.

Az este megnyitásaként az elsőéves hallgatók „betűtáncai”, valamint a keringő és a palotás táncok után dr. Hunyady László köszöntötte a gólyákat dr. Szél Ágoston rektor nevében, külön kiemelve a Pető András Kar hallgatóit, akik idén először vettek részt a Semmelweis Egyetem Gólyabálján. Felidézve saját élményeit az egyetemi tanulmányok kezdetéről, elmondta, megérti az elsősök helyzetét, ugyanakkor hozzátette, az út végén derűsebb pillanatok várják majd őket. Hangsúlyozta, hogy az egyetemen megszerzett diplomák többsége hivatalosan elismert az Európai Unióban és a világ több más országában. A Semmelweis Egyetem előkelő helyezései a felsőoktatási rangsorokban azt mutatják, hogy érdemes az itt töltött évek alatt sok energiát fektetni a tanulásba, mert a küzdelem nem lesz hiábavaló – tette hozzá dr. Hunyady László. Szólt róla, hogy az elismert elméleti képzés mellett a klinikai gyakorlatok is egyre magasabb színvonalúak az egyetemen. Felhívta a résztvevők figyelmét egymás támogatásának fontosságára, ami nemcsak a tanulásban lehet hasznos, de ezáltal olyan közösségek formálódhatnak, amik minden kihívás során erőt adhatnak a hallgatók számára. További jó tanácsként fogalmazta meg, hogy aki nehézségekbe ütközik, az oktatóktól, dékánoktól is segítséget kérhet a tanulmányaihoz. Akik a mai estére eljöttek, azok olyan kezdet előtt állnak, aminek a vége biztató és kiváló lesz – szólt a gólyákhoz a dékán.

Kele Alexandra és Koch Kristóf, az IÖCS tagjai és a bál szervezői elmondták, a rendezvényt többhetes előkészület, és nagyon sok instruktor összetartó munkája tette lehetővé. A Gólyabál teltházas volt, a fellépők közt két zenekar és több DJ (Brains, Metzker Viktória, Soulwave stb.) is szerepelt. Az idei programból sem maradhatott ki a hagyományos Jótékonysági Tombola, tették hozzá, mely során rekord mennyiségű ajándékot sorsoltak ki a szervezők, akik az ebből befolyt összeget idén az I. Sz. Sebészeti Klinikának ajánlották fel.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.